Læselamper, luplamper og læselup til svagtseende.

Vi har for mange år siden opdaget vigtigheden af et godt læselys til svagtseende. Derfor har vi flere forskellige lamper på lager, som er beregnet netop til denne opgave.

Er man svagtseende er det endnu mere vigtigt at have godt med lys. Ofte følges svagtsyn og lysfølsomhed ad. Når det bliver en udfordring med klart læselys, så anbefaler vi, at man afprøver filterglas. De tillader at man har meget lys, men dæmper den del af lyset, der kan blænde.

Læs om filterglas her.

Luplampe med lys er en læselampe med en svag lup indbygget. Den er god, hvis man har brug for lidt forstørrelse samtidig med godt læselys. Dette kan også være en luplampe til svagtseende.

Sørg altid for at have den rigtige læsestyrke, da det hjælper meget. Har man fået briller for flere år siden, og har ens syn ændret sig siden, kan man have god gavn af en ny synsprøve. Her afdækker vi om en ny styrke kan gavne. En ny læsebrille kan ofte hjælpe, selvom det ikke nytter at lave nye afstandsbriller. Som supplement til en læsebrille kan man med fordel bruge en lup, når man er svagtseende.  Kom forbi og bliv rådgivet ud fra netop dine behov.

Der findes også transportable læselamper. Flere nævner, at når man er ude, er belysningen ofte dæmpet til hygge. Det besværliggør bare at se, hvis man i forvejen ser dårligt. Her er det vigtigt at få en lille læselampe.

Her er eksempel på transportable lamper der vejer og fylder lidt:

LampPad Mini 3000K YoYo lomme-luplampe

 

Mange føler at de har mange lamper i hjemmet. Der opleves dog stadig problemer ved læsning. Det skyldes oftest, at lampetter på væggen og pæne lamper over bordet ikke lyser direkte ned på læsestoffet. Vores standerlampe kan indstilles, så den lyser præcis på det ønskede. det er altså en rigtig læselampe.

 

Denne læselampe kan monteres på væg, stå på et bord med en fod eller spændes fast på bordpladen. Denne lampe har et lys, som ikke bliver varm ved brug og har en lang levetid.