Irislinser er speciallinser/ dobbeltsyn

Irislinser er bløde speciallinser med en påmalet iris = regnbuehinde.

 

Disse linser kan afhjælpe problemer med dobbeltsyn. Det er ikke en behandling af dobbeltsyn, men en løsning som fjerner dobbeltsyn mens man har linsen på.

For at behandle dobbeltsyn, skal man udredes for årsagen hos øjenlægen, som herefter kan fortælle hvilke muligheder der er.

Eksempler på årsager til dobbeltsyn:

Stress, træthed, stor styrkeforskel imellem øjnene, grå stær, hjernerystelse, sygdom i hjernen, sclerose, migræne og andre sygdomme. Derfor er det vigtigt, at man først kommer forbi en øjenlæge.

Der findes også både dobbeltsyn på et øje og dobbeltsyn, når begge øjne ser. Det er dobbeltsyn med to øjne, der kan løses med irislinse.

 

På nedenstående billede ses en blå iris med sort pupil. På den måde kan man lukke helt af for synsindtryk. Dette kan være nødvendigt, ved f.eks. dobbeltsyn.

Læs mere her: Dobbeltsyn.

Vi lærer dig at håndtere linsen før du får den med hjem. Det er en blød speciallinse, som skal renses hver dag. Typisk levetid på en linse er ca. 4 måneder. Linsen tages ud hver aften og renses.

Irislinsen er et alternativ til en klap foren øjet, bare pænere.

 

Har man en deform pupil er man oftest generet af lyset, da pupillen jo ikke kan trække sig sammen.
Her er eksempel på deform IRIS, som regnbuehinden omkring pupillen hedder.

Løsningen er også her en irislinse. Man vælger en iris speciallinse med åben pupil. På den måde kan man stadig se, og ens lysfølsomhed vil være nedsat.

Der tages et billede af det “normale” øje, og dette sendes til fabrikanten, som så finder den rigtige farve på den bestilte linse.

Her er to eksempler på en irislinse med henholdsvis åben og lukket pupil. De laves i mange forskellige farver, så man kan komme ret tæt på egen øjenfarve med disse linser.

Speciallinse pris: Lider man af deform pupil eller dobbeltsyn, kan der ofte søges om tilskud til disse speciallinser igennem kommunen. Det hjælper vi med.