Briller til job

Få et nyt syn på opgaverne

PÅ ARBEJDE MED BRILLER
Til alle job er det naturligvis vigtigt at kunne se alting tydeligt. Det hjælper optikeren med.

Der findes mange løsninger, hvor jobbet er afgørende for, om man har brug for en særlig brille. F.eks. elektrikeren, der med fordel kan få en brille med ”læsefelt” øverst i brillen, når der skal monteres strømudtag i loftet eller bibliotekaren, der får en særlig brille, så hun kan læse titlerne på de øverste hylder.

Når vi tænker briller og job, drejer det sig oftest om skærmbriller.

HVAD ER EN SKÆRMBRILLE?
Med en skærmbrille tilpasses synsafstanden til skærmen, så man får den mindst mulige anstrengelse af synet under arbejdet ved skærmen.

HAR DU BRUG FOR EN SKÆRMBRILLE?
Hvis du sidder meget foran en pc og har oplevet nogle af flg. gener, så er det en god idé at få en synsprøve. Den kan afgøre, om du har brug for et par skærmbriller.

· Du føler irritation af øjets slimhinder
· Du føler tørhed i øjnene
· Du har flimmer for øjnene
· Du føler trykken over og bag øjnene
· Du får hyppigt hovedpine

HVAD SKER DER MED ØJNENE VED SKÆRMARBEJDE?
Øjet har bedst af at arbejde dynamisk.  At indstille sig fra den ene afstand til den anden uafbrudt. Det gør øjnene ikke, når man sidder foran en skærm, så kigger det på samme afstand i flere timer i træk. Det er belastende i sig selv, og har man bare en lille synsfejl, så kan den være medvirkende til en af de nævnte gener.

ÉT- ELLER FLERSTYRKEGLAS
Ved arbejde ved en skranke eller i en reception kan det være en god løsning med flerstyrkeglas, så man kan se både skærmen og hen over skranken.

Yngre kan normalt klare sig med én styrke i skærmbrillen, men når man har passeret 45 år, bliver behovet for tilpasning større til de forskellige afstande til skærmen og tastaturet.

HVEM BETALER?
Iflg. Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1108 af 15.12.1992 er arbejdsgiveren forpligtet til at betale for synsprøve, (standard-)stel og glas.

DOWNLOAD BROUCHURE OM SKÆRMBRILLER

Se mere på DANSK ERHVERVSOPTIK